Ученици от 28. СУ „Алеко Константинов“ участваха в предаването “История.bg”

На 11 март ученици от 28. СУ “Алеко Константинов” успяха да се докоснат до историческото предаване на Българската национална телевия “История.bg”. Те бяха поканени да участват като публика, като имаха възможност да задават своите въпроси по темата за личността на Георги Марков. Това се случи благодарение на Георги Миланов, представител на гражданската организация ИК “За Красна поляна”, който координира процеса с държавната телевизия.

Участниците в дискусията бяха проф. Ивайло Знеполски, културолог, философ, изпълнителен директор на Института за изследване на близкото минало; проф. дфн Инна Пелева, Пловдивски университет, преподавател в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, специалист по българска културна и литературна история; Тони Николов, философ и журналист, главен редактор на списание и Портал „Култура“, философ и журналист; доц. дн Пламен Дойнов, поет, драматург, литературен историк, ръководител на департамент „Нова българистика“ в Нов български университет; Асен Шопов, режисьор, актьор и сценограф, а водещ на предаването е Георги Ангелов.

“История.bg” е предаване, което е посветено на значимите събития и личности от историята  на България и се излъчва всеки понеделник в ефира на БНТ от 21:00 часа.

Училищното ръководство благодари на продуцентите на емблематичното предаване, както и на г-н Георги Миланов, за възможността нашите ученици да участват в „История.bg“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *