Започва кампанията за кандидатстване в гимназии!

Скъпи седмокласници, 

Уважаеми родители на седмокласници, 

Напомняме Ви, че в периода 05.07.-07.07.2021г. се подават заявления за кандидатстване в профилирани и професионални гимназии след завършено основно образование. 

Кандидатстването се извършва на сайта priem.mon.bg чрез въвеждане на входящ номер и индивидуален код за достъп от служебните бележки за допускане до НВО или за резултатите от НВО. Желанията на ученика се посочват в низходящ ред (от най-желаната към най-малко желаната паралелка), като всяка паралелка във всяко училище се посочва като отделно желание. 

Кандидатстването за паралелка с профил „Физическо възпитание и спорт“ в 28. СУ „Алеко Константинов“ се извърша на място в училище чрез подаване на хартиено заявление за кандидатстване. Класирането за тази паралелка ще бъде обявено в училище, а не в онлайн платформата на МОН. На кандидатстващите физическо възпитание и спорт, както и в професионални гимназии ще бъде необходимо медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на ученика, което трябва да представят при записване (бихте могли да пристъпите към изваждане на документа по-рано, за да не остава за последния момент).

Училищното комисия за прием в VIII клас ще окаже съдействие на всеки ученик и родител в процеса на кандидатстването през онлайн платформата в дните от 05.07. до 07.07.2021г. Работното време на комисията е от 8.00ч. до 17.00ч.

Резултатите от първия етап на класиране ще бъдат обявени до 13.07.2021г., а след това, до 16.07.2021г., учениците трябва да се запишат (задължително в присъствието на родител) или да подадат заявление за участие във втори етап на класиране.

Скъпи седмокласници, 

Училищното ръководство ви поздравява с успешното представяне на изпитите от националното външно оценяване, както и с приключването на учебната година. Желаем ви много здраве, усмихнато лято и успех в кампанията по кандидатстване в VIII клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *