Национална спортна академия гостува на 28. СУ „Алеко Константинов“

Учениците от  XI и XII клас на столичното 28. Средно училище „Алеко Константинов“ са първите, на които гостува Национална спортна академия при старта на кандидатстудентската кампания за учебната 2021/2022 година. 
Гл. ас. Венета Петкова – координатор КСК и четвъртокурсникът Сюлейман Сюлейман предизвикаха интересна дискусия, относно професионалната ориентация на бъдещите зрелостници в областта на физическото възпитание, спорта, спортната анимация, управлението на спортните дейности и туризма. Презентация на широкия спектър от специалности, изискванията за кандидатстване, акцентите  за обучение, както и кратък видеоматериал на уникалната учебно-спортна база въведоха учениците в атмосферата на Спортната академия. Те се убедиха, че това, което прави НСА предпочитано висше училище, е не само отличното оборудване и големия брой специалности, а признатата в цял свят диплома и висококвалифицираните преподаватели.

Във връзка с популяризирането на спорта и здравословния начин на живот екипът на НСА проведе среща и с ученици от седми клас, на която представи ползите от заниманията с физическа активност и спорт. Само преди няколко седмици НСА подписа споразумение за сътрудничество с 28. СУ „Алеко Константинов“ за осъществяване на учебно-методически дейности и споделяне на ресурси в областта на спортната, учебната и научната дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *