Противоепидемични мерки

Водени от грижата за здравето и живота на нашите ученици, учители и служители, ние оборудвахме всички класни стаи с иновативни UV-C бактерицидни лампи за дезинфекция. Лампите не работят на принципа на озонирането и са значително по-безвредни за хората от добре познатите лампи за дезинфекция на озонов принцип. Нещо повече, до всяка лампа е разположен датчик, който автоматично изключва лампата при присъствието на човек в стаята.
Дезинфекция с лампи ще се извършва четири пъти в деня по 30 минути. По този начин се надяваме да сведем до минимум възможността за разпространение на коронавирус сред учениците работещия в 28. СУ педагогически и непедагогически персонал.
В допълнение към това, в училището има осигурена топла вода, сапуни и дезинфектанти, които учениците могат да използват. Желателно е учениците да разполагат и с лични дезинфектанти, които ще използват единствено за себе си.
Родителите трябва да осигурят за децата си лични предпазни средства (маски, шлемове или др.), които учениците ще бъдат задължени да носят в общите части на училището.
За часовете по компютърно моделиране, информатика и информационни технологии учениците трябва да бъдат оборудвани с ръкавици, чиято употреба при допир до мишките и клавиатурите ще бъде задължителна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *